ANP, măsuri pentru protecția angajaților cu boli cronice
sindicat

ANP, măsuri pentru protecția angajaților cu boli cronice

ANP dispune măsuri pentru protecția salariaților cu boli preexistente prin Adresa 31233/DSM/01.04.2020.

“Având în vedere modul de transmitere a infecţiei cu SARS — CoV — 2 (noul coronavirus responsabil de COVID—19), precum și riscul crescut de evoluţie nefavorabilă, în cazul unei potenţiale infectări a salariaţilor cu boli preexistente, în continuarea corespondențelor anterioare, pentru asigurarea protecției sănătății și securității la locul de muncă, veţi dispune următoarele măsuri:

1.Salariaţii cu comorbidităţi, precum boli cardiovasculare, diabet, afecțiuni respiratorii cronice etc. nu vor veni în contact, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu persoane care se află în izolare/carantină medicală sau suspecte/confirmate cu COVID – 19.

2. Instruirea suplimentară a salariaţilor, menţionaţi la punctul 1, cu privire la măsurile de prevenţie, cum arfi: evitarea zonelor aglomerate, spălarea frecventă a mâinilor, evitarea atingerii zonei ochilor, gurii și nasului, purtarea măștilor de protecţie în spaţiile închise cu risc crescut de răspândire a virusului SARS—CovV- 2, comunicarea permanentă a acestora cu medicul de familie.

3. La planificarea în serviciu, şi, în mod special, pentru angajaţii din sectorul operativ și cei care desfășoară activități directe cu persoanele custodiate, veţi avea în vedere istoricul medical și eventuale recomandări, stabilite în fișa de aptitudine, de cătremedicul de medicina muncii, pentru categoriile de salariați mai sus menţionaţi.” (Adresa ANP 31233/DSM/01.042020)

În context

https://www.fsanp.com//2020/04/02/ministerul-justitiei-confirma-plata-orelor-suplimentare-nerecuperate-pentru-personalul-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/04/01/pensionarile-si-demisiile-suspendate-si-pentru-politistii-de-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/03/31/anp-propuneri-de-modificare-preventiva-a-programului-de-lucru/

20 thoughts on “ANP, măsuri pentru protecția angajaților cu boli cronice

  1. Ce părere aveți de art. 132 alin 4-5 din codul muncii, referitor la programul de lucru??

  2. Atenție și la plata orelor de noapte!?!
    Ei ne plătesc la salariul salariul de funcție care este plafonat iar legea spune sa fim plătiți la salariul de bază.

  3. În legătură cu majorarea de 75% pentru părinți aveți idee în ce cuantum va fi pentru o zi de munca? Și pentru tura de noapte se acorda? Multumesc

  4. BUNA ZIUA .
    DE PENITENCIARELE NU NE ACORDA MATERIALE DE PROTECTIE ,MANUSI MASTI SAU DECLARATII . SA PUTEM SA NE DEPLASAM DE LA DOMICILIU LA PNT . VENIM CU TRANSPORTUL IN COMUN

  5. Nu văd logica celor care au gândit programul asta cu 5 ture. Ce măsura de preventie considerați ca este, in condițiile in care cel de-al 5 -lea pluton are program și de 8 ore și ia contact cu toate celelalte ture, dublandu-i in zilele respective? Pai eu degeaba stau 14 zile acasă, dacă in anumite zile îl am pe colegul de la al 5-lea pluton cu mine in birou. Pot lua virusul de la el sau invers in ultima tura sau după ce am efectuat mai bine de jumătate din programul ăla intens. Mă duc acasă pt a sta alea 14 zile in carantina și după 4-5 zile ma simt rău, sunt testat pozitiv. Ce credeți ca se va întâmpla intr-o situație din asta? Va trebui ca toate turele sa intre in carantina, deoarece plutonul 5 a avut contact cu toate celelalte 4 plutoane. Cine va mai lucra? Programul asta permite o vulnerabilizare și mai mare a angajaților, trebuia întâi foarte bine gândit, analizat. Marea majoritate a angajaților vin cu microbuzul la munca.

    1. Daca schimbul de rezerva sta in penitenciar si ia contact cu ceilalti intr-adevar nu ajuta cu mare lucru.

      1. Plutonul 5 o lalaie prin unitate ca nu prea mai au activitati, la birouri e un program facut de muncesc 6 ore efectiv dar ponati 8 si tot schimburile au de tras.Poate vrem si noi sa muncim 10 ore si sa fim pontati 12.Intereseaza pe cineva? Am senzatia ca nu, doar se doreste bifarea in scopul laudelor + bani +grade ca au facut…. nimic.In realitate vor bifa ca au niste cadre cu starea sanatatii dminuata .
        Si daca le mai vine o idee la guvernanti sa mai reduca si veniturile o sa fie veselie mare dar doar pentru unii….ghiciti voi care.

    2. Nu numai ca nu ne ajuta, dar ne face mai mult rău decât bine, in condițiile in care se dorea a fi o măsura bună. Parcă se dorea limitarea contactului social. Cel de-al 5 -lea pluton ar fi trebuit sa nu ia contact deloc cu celelalte ture, nu sa ne dubleze pe toți, prin rotație. Dacă se va întâmpla ceva pe vreo tură, va fi dezastru cu toți cei din operativ.

  6. Ieri a fost sedinta de Guvern. Chiar am fost atent, sa vad ce se mai discuta pe la Palatul Victoria. Foarte multe acte normative, Hotarari de Guvern in special, cu referire la situatia pe care o traversam. A venit randul ministrului nostru. A avut de prezentat doua hotarari. Una a fost despre tavanul judecatoriei din Ivesti, Galati, care le-a cazut in cap magistratilor, A doua, la care vocea ministrului a trecut pe mute, pe sopteala, despre niste documente secrete, stie dl. premier despre ce este vorba. Desi nu purtam la acea ora in casa, va marturisesc ca am ramas mască de covid. In acest context, vreau sa va spun ca nea Firi chiar munceste, este erou, chiar. Asa ceva…

  7. Domnule Dumitrascu, Spune-ți ca dacă schimbul 5 ( de rezerva ) sta in penitenciar și ia contact cu ceilalți într-adevăr este o problema. Pai unde sa stea schimbul 5 ? Știți ca in unele unități personalului din schimbului 5 i se acorda concediul cu japca, deși anp ul nu a fost de acord cu aceasta soluție ?
    La propunerea programului 12/24, trei schimburi sa lucreze și doua sa stea acasă, anp ul nu a fost de acord tocmai din aceasta cauza, sa nu piardă personalul concediu pentru completarea fondului de lucru, și acum, asta se întâmpla, nu mai pui ca sunt și doua schimburi in serviciu, unul dintre ele plătit aiurea ( nu au obiectul muncii, schimbul 5 ) . Ne puteți spune, cei de la vizita de ce sunt planificați noaptea ? Care a fost mintea luminata sa cheme la serviciu oameni care nu au ce sa facă ? Principiul a fost sa fie câți mai putini la serviciu și acum ăștia aduc mai mulți . Cei de la vizita nu au obiectul muncii, n-au ce sa facă, ei nu iau contact cu ceilalți ?
    Sa nu luați in calcul justificările din planificare, acolo, cei de la vizita sunt supraveghetori pe secție, patrule, etc. In realitate vin degeaba la serviciu .

  8. Tocmai ca nu stau, sunt planificați in serviciu. Zilnic, pe tura de zi, sunt doua schimburi in serviciu .
    Va rog analizați planificarea postata de dumneavoastră acum câteva zile, veti observa ca zilnic doua schimburi sunt in serviciu .

    1. Bine, si ce fac cele doua schimburi in serviciu pe tura de zi? Ambele schimburi au misiuni de paza,supraveghere,insotire si escortare,timp de 12 ore?Lamureste-ma si pe mine,sa nu ma prinda covidul fraier….!

  9. Masuri pentru protecția angajaților cu boli cronice ??? Unde?? Când ?? Nu există așa ceva. Poate doar pe hârtii??,Cine știe…

    1. Sunt destule. Unele nu le respecta angajatorul, altele nu le respecta colegii.

Comments are closed.

Skip to content