penitenciar

ANP, sprijin pentru combaterea valului 3 al epidemiei de coronavirus

ANP ne transmite o solicitare de sprijin pentru implementarea măsurilor privind combaterea epidemiei de coronovirus. Mai jos, detalii.

În context

https://www.fsanp.com//2021/01/11/vaccinuri-coronavirus-si-alti-virusi-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/11/25/ministerul-sanatatii-precizari-privind-vaccinarea-anti-coronavirus/

https://www.fsanp.com//2020/11/12/anp-masuri-de-gestionare-a-cazurilor-de-coronavirus-din-penitenciare/

11 thoughts on “ANP, sprijin pentru combaterea valului 3 al epidemiei de coronavirus

  1. In acest context, delicat de pandemie ,s-au trezit “mintile luminate”, să impună un curs,specific structurilor specializate de intervenție, ptr.toate cadrele din operativ.
    Astfel că, convoacă din timpul liber un intrg schimb ptr. pregătirea specifică EOS si EO, încălcând toate protocoalele privind pandemia, vulnerabilizând starea de sănătate a cadrelor….
    Ce parere aveți d-nule Dumitrașcu?
    “Au inebunit salcâmii…!” sau….

    1. Parerea mea, daca tot ati cerut-o, e ca daca nu facem cursuri e o problema ca nu facem, daca facem e o problema ca facem. Motivele si pretextele fiind din ambele directii extrem de bine inchegate.

      1. D-nule Dumitrașcu, cu părere de rău, Nimeni de la sindicat nu a realizat un sondaj de opinie, in unități dacă membrii de sindicat sunt de acord cu acest sistem de evaluare pe bază de credite, ca să fie clar și fără interpretari.
        In urma unui curs, impus ,adică obligatoriu ,cu toate că el este specific structurilor specializate de intervenție, conform”Reg. privind sig. loc. de detin.”, la Penit. Tg-jiu, un intreg schimb a intrat in izolare. Și-atunci cine raspunde d-nule Dumitrașcu de “zadarnicirea combaterii unor boli ” coform legii????

        1. Cu la fel de parere de rau, prezumati ceva ce nu s-a intamplat. N-a cerut nimeni de la sindicat sistemul de credite. La fel cum prezumati ca din pricina cursului s-au imblolnavit oamenii nu din pricina virusului. Invatatura nu imbolnaveste pe nimeni. Dimpotriva.

          Chestiune de logica elementara, nu va suparati. In concluzie, daca aveti chef de cearta mutati-va in alta parte.

          1. “Chestiune de logică elementară “un întreg schimb a fost adus in unitate, ptr. un curs obligatoriu fără acea “distanțare socială de 1,5 m” ptr. că nu se putea realiza la 21 de persoane, cu toate că mesajele cu distanțare socială le primim in fiecare zi…
            Nu cartea dăunează grav “sănătății ” ci prostia , d-nule Dumitrașcu ….
            V-ați gândit puțin că, prin acest sistem de credite, nouă, membrilor de sindicat, care vă plătim cotizația lunar să ne protejati drepturile,ni se încalcă dreptul la timpul liber?
            Concret, a doua zi din cele 72 de ore libere, venim la cursuri, fizic nu alfel, urmând ca ziua următoare să venim din nou la serviciu 12 ore de zi , apoi 12 ore tură de noapte…chia nu se vede că este un abuz?
            Nu doresc să intru in polemică cu d-voastră însă, nu trebuie să vă supărați ci să gândiți puțin că, realitatea este poate cu totul alta, decât o știți d-voastră.
            Vă doresc o zi bună!
            PS
            Din întâmplare chiar vă cunosc d-nule Dumitrașcu din timpul acelor uitate mitinguri, din Piața universității sau Parlamentului și am și purtat un dialogat cu d-voastră…….

          2. Ma intreb daca asta se intampla acum 2 ani aveati acelasi comentariu sau problema e doar distantarea?

            In alta ordine de idei daca nu putem schimba argumente fara sa ne amintim de cotizatii se pare ca ne cautam de cearta.

            Vi se pare ca e o problema citizatia. N-o mai platiti. Nu va tine nimeni cu forta in sindicat si nici nu va obliga nimeni sa va aparati drepturile.

            In ceea ce priveste formarea profesionala consider in continuare ca este importanta si ca e regretabil ca nu se intampla mai des.

            Daca nu va mai vad pe la proteste pentru ca am aceasta opiniei imi pare rau, dar nu mi-o schimb.

          3. Scuzați d-nule Dumitrașcu, in loc de “72 ore timp liber” am vrut să spun 48….!
            O zi bună!

          4. Va scuz. Nu era relevant detaliul ci idea pe care ati exprimat-o.

            Plangem ca n-avem formare si se ved efectele, dar cand avem gasim motive sa nu facem.

  2. Aceste cursuri se pot face, la fel de bine și online ci NU din timpul nostru liber…..!
    In cazul in care n-ati inteles, ideea este TIMPUL LIBER ,legal de 48 de ore după tura de 12 h/ zi și 12h/ de noapte, conform și Cod. Muncii….

    1. Daca nu se pot face din timpul de lucru asa cum ar fi normal atunci se fac din timpul liber. Online nu ati fi intrat tot din timpul liber?

      Va simt insa gresit directionat. Ati inceput prin a reprosa sindicatelor ceva ce a facut ANP si ati continuat gresit pe aceeasi linie.

      Nu sindicatele semneaza ordine de ministru si decizii de director general. Sindicatele in schimb v-au pus la dispozitie decizia in proiect cand se mai putea face ceva. Moment in care ati tacut profund.

      Nu va suparati, dar ca sa fac o paralela extrem de fortata, pareti genul care si-ar bate cainele de paza (sindicatul in cazul de fata) pentru ca il ataca ursul (anp in situatia pe care o comentam). 🙂

      Cum spunea cineva, chestiune de (i)logica elementara. Din pacate ne-am cam invatat moftangii. Cand e intr-un fel de ce e asa? Cand e altfel de ce e altfel?

      PS. E ultimul comentariu pe tema asta. Ne-am consumat deja destula energie pe nimic.

Comments are closed.

Skip to content