Ce s-a discutat la Comisia Mixtă de Dialog Social de la Ministerul Justiției (MJ. Salarizare, Pensioare, Memorandum...
ANP, justitie, sindicat

Ce s-a discutat la Comisia Mixtă de Dialog Social de la Ministerul Justiției (MJ. Salarizare, Pensioare, Memorandum…

Azi, 06.06.2023, a avut loc Ședința Comisiei Mixte de al Ministerul Justiției (MJ) între SINDICATE-ANP-MJ. Iată ce s-a discutat!

1. MEMORANDUM
– se cere: – TCO înainte de concurs din sursa externa.
– prag pentru toate posturile neocupate (acolo unde sunt 2, 3 anexe la fisa postului).
– ANP va trimite un calendar estimativ al concursurilor.
– sa se înceapă concursurile in funcție de deficitul de personal din unități (prima data unitățile cu deficit mare de personal).
– sa se modifice HG cu posturile, astfel încât sa se creeze încă 2000 de posturi. ANP trebuie sa creeze 1700 dintre care 1400 in operativ, dat fiind faptul ca s-a anunțat contracția celor doua penitenciare.
– concediile de odihna se pot acorda după 1 an jumate.

2. SALARIZARE
– ANP va face o simulare.
– nu exista la MJ un proiect de OUG privind majorarea salarială promisa de L. BODE.
– dacă apare OUG, nu va scadea niciun salariu.
– creșteri estimative medii brute date de ANP pe eventuala OUG: 645 Ofiter, 442 Agent. (dacă ar creste doar salariul de funcție in prima etapa). 950 Ofiter, 800 Agent (dacă s-ar majora și sporurile și celelelate elemente salariale in a doua etapa)
– se cere ca MJ sa intermedieze o întâlnire a sindicatelor cu Ministerul Muncii

3. PENSII MILITARE
– MJ susține rămânerea pensiilor militare in forma actuala. CE nu accepta.
– se cere MJ sa întreprindă demersuri către Camera Deputatilor ca sa se lase o perioada “de grație” pentru următorii 5 ani ca polițiștii de penitenciare sa poate alege baza de calcul de 12 luni din ultimii 5 ani.
– se cere ca MJ sa intermedieze o întâlnire a sindicatelor cu Adrian SOLOMON (Camera Deputatilor)

Alte probleme:
– se cere plata normei de hrana si de echipare la valoarea ei normala. MJ nu are soluție.
– Sporul de HIV si SIDA: Se cere modificarea OMJ-urilor

22 thoughts on “Ce s-a discutat la Comisia Mixtă de Dialog Social de la Ministerul Justiției (MJ. Salarizare, Pensioare, Memorandum…

 1. Sa traiti!!!
  despre locurile pentru snpap cand se vorbeste ?
  1400 locuri la agenti vor fi in acest an ?

 2. Să lase o perioada de gratie de 5 ani?! Ăștia chiar urinează pe noi! Ce gunoaie, că nu-i lasă CE….

 3. Buna seara! Domnule Dorobantu, inteleg ca totul se reduce la baza de calcul? De cresterea varstei chiar nu vorbeste nimeni nimic? Acolo nu trebuie termen de gratie?

 4. creșteri estimative medii brute date de ANP pe eventuala OUG: 645 Ofiter, 442 Agent. (dacă ar creste doar salariul de funcție in prima etapa). 950 Ofiter, 800 Agent (dacă s-ar majora și sporurile și celelelate elemente salariale in a doua etapa)

  Undeva e o problema, sporul de Anp acum e undeva la jumatate din cat va fi maximul pe grila 2022, de ex, la
  Un agent cu vechime medie acum se acorda la 2500-2700 lei, maximul grilei prevede peste 5000 lei(se poate vedea pe fluturas), astfel , cei 30% s-ar aplica la noul SF de 5500 lei, insemnand 1650 brut (- 700 de lei cat e acum sporul) , rezulta doar de aici 950 lei brut.
  Deci cum calculeaza Anp 800 lei brut cu tot cu sporuri?
  Am dreptate dle presedinte??

  1. Dle Dorobantu, cam are dreptate, de ce estimeaza Anp astfel? Nu se va aplica sporul anp la noua baza, cea mare?

 5. Să scoată urgent rahatul ăla cu vârsta de pensionare în funcție de anul nașterii!!! Suntem mulți care ne incadram anul viitor, nu vrem să stam încă 5 ani pentru că ne-au adus pe grila maximă, așa trebuia sa fie demult! Nu negociati pe anii noștri de muncă și pe sănătatea noastră! Nu vrem să ieșim cu picioarele înainte din penitenciar!

  1. Ma scarbesc lideri galbeni care sustin in continuare minciuni. Nici macar nu se obosesc sa isi modifice propriile articole publicate pe site, sa le actualizeze sau sa isi schimbe pozitiile publice, induc oameni in eroare legat de salarii si pensiile militare, Informatiile sunt publice, li se spune clar ca e un dezastru, ei batman batman. E un fel de minciuna care se alimenteaza pe ea insasi, ceva gen Don’t look up! Se pare ca aceasta este linia trasata de la centru. Cand le arati proiectul incep sa balbaie. Daca le pui intrebari intra in faza de negare, chiar devin nervosi. Este evident ca sunt victima propriilor scheme, mai o functie de director pentru nevasta, inca un 50% pentru altcineva, mai un post la un concurs, mai o imputernicire pentru fin sau afin. Daca devin vocali pierd. In momentul in care un sindicat pune mai presus de interesele membrilor, interesele personale ale sefului de haita, care viseaza umed apple sau interesele reale sau imaginare ale angajatorului, ceva e putred si pute, indiferent cat parfum sau mercedes folosesc. Impresia mea e ca ordinul de linie este sa nu se vorbeasca despre impactul real si se marseaza triumfalist pe un potential castig salarial si o crestere a numarului de posturi. Toate sunt tampenii. Se bat in piept cu o caramida care nu a fost niciodata a lor. Nu au obtinut nimic, nu vor obtine nimic, tot ce se pune pe masa deja a fost gandit anterior si ofertat catre altii de catre Guvern. Culeg iluzii si le proclama victorii. Strang firimituri de la masa altuia. Varsta reala de pensionare se va modifica rapid, doar o minune va mai schimba ceva pentru cei nascuti dupa 73. Impozitul de 30% la pensii este real si va izbi pe toti chiar si cei anterior pensionati. Se va produce o recalculare a pensiilor inclusiv a celor in plata, ca asa vrea Ciolacu. Dar impozitul 30% va fi aplicat pentru toti, unii vor castiga altii vor pierde. Functiile de conducere iesite la pensie, sau care vor iesi in viitor vor pierde. Ei sunt prea lasi ca sa fluiere. Ce mai ramine de facut? Raspundeti voi.

 6. Exista informatii in viitorul apropiat pt deblocarea celor 2 norme?

  S a discutat ceva concret de asta?

 7. Ce inseamna astea 2 puncte??
  Va fi un demers pt toata apararea?? Cand anume?

  Plata normei de hrană la valoare actualizată, fară plafonari,
  Va fi un demers pentru toata structura de aparare.
  Plata normei de echipare la valoarea actualizată , fara plafonări,
  Va fi un demers pentru toată structura de aparare.

 8. Speranta de viata in penitenciare este de 58 de ani.Astia sunt sanatosi oare sau au impresia ca toti suntem idioti?

  1. Nu ii intereseaza asta pe alde usr sau pe altii. Au bagat in pnrr pensiile parlamentarilor sau ale primarilor? Nu. Au bagat in pnrr pensiile speciale ale cantaretilor? Nu. Pe ei ii intereseaza doar sa aiba mai multi asistati social, nu cum sa le creasca pe celelalte. Alde ue pe langa scoaterea plafonarii/compensarii la energie pe fondul scaderii preturilor, au recomandat si eliminarea facilitatilor fiscale pentru niste domenii care beneficiaza de asa ceva. Au comentat ceva pe undeva? Nu.

Comments are closed.

Skip to content