ANP, penitenciar, sindicat

În atenția polițiștilor de penitenciare! ANP-DEA caută ofițer asigurare tehnico-materială. Detașare la Aparatul central.

Direcția Economico-Adminsitrativă (DEA) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) intenționează să detașeze pe perioadă determinată un ofițer asigurare tehnico-materială cu o vechime de 3 ani în specialitatea studiilor absolvite.

4 thoughts on “În atenția polițiștilor de penitenciare! ANP-DEA caută ofițer asigurare tehnico-materială. Detașare la Aparatul central.

 1. Sa traiti, domnul presedinte.

  Vin catre dvs. cu o intrebare, in speranta ca dvs. m-ati putea lamuri. Pentru ca la Resurse umane am fost luat la misto si mi s-au aruncat priviri si vorbe taioase fara motiv, doar pentru ca am “indraznit” sa pun niste intrebari pe care le consider de bun simt.
  Poveste e urmatoarea: la un moment dat am depus de schimbare de functie pentru un post la alta unitate, post care era pe alt sector. La unitatea mea am primit avit pozitiv, iar la unitatea care a scos postul am primit aviz negativ pentru “lipsa experientei in sectorul vizat”. De pe SDRP pe educatie – era un post de agent educator. Am intrebat la resurse umane cum vine asta cu lipsa experientei din moment ce este un post de executie. Agentul supraveghetor este egal cu agentul educator, egal cu agentul gospodar s.a.m.d. Mai ales ca la Art. 6, alin (8) din OMJ 2641/C privind Schimbarea functiilor, scrie ca:
  “In cadrul interviului comisia verifică însușirea de către solicitant a CUNOSTINTELOR MINIME DOBANDITE, care să fie în concordanță cu activitățile care urmează a fi desfășurate de polițistul de penitenciare care a solicitat schimbarea din funcție, în urma parcurgerii tematicii și bibliografiei specifice funcției vizate, stabilite de către comisie conform metodologiei prevăzute la alin. (4).

  Deci cine stabileste cunostintele minime pana la urma? Comisia respectiva sau directorul unitatii? Niciun candidat nu a a aplicat de pe sectorul Educativ. Toti candidatii erau de pe paza ca si mine, aveau vechime in sistem chiar mai mica decat mine (ca ne mai interesam si noi). Usor iritati de intrebarile mele, colegii de la RU mi-au zis zeflemitor ca “nu am facultate”. Dar eu am venit cu temele facute si le-am aratat colegilor Decizia DG nr. 552 care prevede conditiile de ocupare a posturilor din unitati. La Anexa 3, pozitia 11 – Agent (educator) nu se precizeaza studii superioare, ci studii MEDII. Si va dati seama, a pornit o discutie foarte urata fata de mine.
  Din cate stiu, impunerea arbitrara de conditii reprezinta infractiune si se numeste ABUZ IN SERVICIU. Deci pana la urma cum este? Sau trebuie sa ne adresam pe viitor instantelor de contencios si sa le blocam concursurile? Pana la urma vrem cu totii sa avem in toate functiile cei mai pregatiti oameni. Atunci de ce nu dam sansa la toti? Pentru ca este un sistem putred si profund corupt.

Comments are closed.

Skip to content