Marian ILIE acuzat de “primărisme” cu deținuții minori. Ar fi vulnerabilizat penitenciarele de frica poliției.
Un polițist de penitenciare a postat un comentariu interesant pe www.fsanp.ro, în care l-a acuzat pe Marian ILIE, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), că ar fi semnat un Protocol cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) potrivit căruia polițiștii ar putea depune deținuții minori în orice penitenciar, nemaiavând obligația să îi depună în centre educative. Protocolul ar vulnerabiliza polițiștii de penitenciare din unitățile subordonate ANP, deoarece poliția penitenciară se confruntă cu fenomenul supraaglomerării, situație care face aproape imposibilă custodierea unui minor într‐un penitenciar cu o capacitate de cazare depășită. Profesioniștii din penitenciare știu de ce, birocrații ANP nu. Dacă ar fi adevărat s-ar contura două ipoteze: 1. Slugărnicie, 2. Habarnism. Atât în cazul 1, cât și în 2, FSANP trebuie să aibă reacție, deoarece membrii de sindicat pot plăti cu funcțiile, pentru o eroare a ANP. Este rușinos ca FSANP să repare o potențială prostie a ANP. Nu e de mirare că mulți ofițeri cu funcții de conducere apelează la FSANP pentru a elimina dispozițiile ilegale pe care sunt obligați să le execute, venite din partea lui Marian ILIE sau a lui Dan HALCHIN.
Ce a postat Ion, pe data de 29.11.2024, ora 17:10
“Problema vine in decembrie 2023 sau ianuarie 2024 cand domnul Marian ILIE a fost pres in fata reprezentatilor MAI si a semnat ca primarii intocmai cum au cerut cei de la MAI modificand profilarea. Asta desi li s-a spus ca nu e bine si ca inaintea lor au luptat multi pt decizia respectiva si a pune lucrurile la punct. Acum de exemplu politia poate depune minori aproape in toate penitenciarele si nu ii duc ei la centrele educative. Ce te faci intr-un penitenciar RMS cand primesti un minor la 12 noaptea si nu ai camera unde sa il bagi? Da Marian ILIE a zis ca pt una doua depuneri nu are rost sa mearga politia la Buzias ii poate depune in orice penitenciar iar cei de acolo in tranfera la Buzias. Doar ca nu a fost doar una-doua depuneri de acest gen ci 10-15! Baiatul asta distruge totul!”
P.S.
Și ca să nu fim acuzați că mușamalizăm corupția ca ANP, vom trimite acest comentariu și Avocatului Poporului, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Comisiei de Abuzuri din Parlament și de ce nu, poate si pe la vreo instituție care mai pune câte o cătușă pe la mâini.
Domnule Marian ILIE, cele două sinucideri, una la Penitenciarul Oradea și alta la Penitenciarul Miercurea Ciuc, vă spun ceva?
https://www.incisivdeprahova.ro/2024/11/30/acuzatii-de-coruptie-in-procesul-de-mutare-a-politistilor-de-penitenciare/
https://www.incisivdeprahova.ro/2024/11/30/acuzatii-de-abuz-si-vulnerabilizare-in-sistemul-penitenciar-marian-ilie-sub-lupa/
https://gazarul.ro/2024/11/30/problemele-majore-persista-in-administratia-nationala-a-penitenciarelor-acorduri-controversate-si-acuzatii-de-coruptie/
Pe surse aflăm ca Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a vrut să depună minorii in orice penitenciar, încă din 2012, însă Răzvan COȚOFANĂ (DSDRP) și Laurenția ȘTEFAN (DSM) s-au opus. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) la vremea respectivă era condusă de profesioniști. După plecarea Laurenției ȘTEFAN (cu care s-a purtat execrabil Dan HALCHIN) și “execuția” lui Răzvan COȚOFANĂ și a lui Marian POPESCU (un profesionist adevărat), ANP și-a pierdut definitiv busola profesionalismului.
Un deținut minor s-a sinucis la Penitenciarul Oradea, iar una dintre cauze este și acest Protocol, care a favorizat cazarea lui singur într-o cameră de deținere, contrar procedurilor. ANP a mușamalizat propria vina, singurii vinovați sunt polițiștii de penitenciare cu grade și funcții mici.
Cine coordonează DSDRP ?
Dl. Claudiu ROMÂNU. De ce?
Deoarece aprobă tot ceea ce dvs. contestați 🙂
Vreți să scăpăm de doctor? …..nu votați PNL sau USR.
Domnule Dorobanțu, cum este posibil ca super agentul să propună avansarea la gradul de chestor a directoarei împuternicite de la Jilava ? O avea cumva legătură ca respectiva directoare este soția liderului SNPP ?
Acest super agent va intra în istoria sistemului ca fiind persoana care desființat profesionalismul în acest sistem inventând un sistem de promovare și avansare bazat de pile. Relații și subiectivism .
Îi felicit pe tustrei!
Bună ziua domnule președinte! Întrebarea mea este off topic: Se știe cumva daca vor fi plătite tranșele câștigate în instanță? Spre exemplu, eu ar trebui să iau a 3-a transa că urmare a câștigării unui proces în 2020. Va mulțumesc anticipat.
Nu sunt bani.
Pentru asta sint executorii judecatoresti
🙂
Domnule președinte, v-am semnalat într-un comentariu anterior despre iminenta impunere a unei aplicații de soluționare a documentelor în sistemul penitenciar prinintermediul unei firme. Aplicația nu este potrivită sistemului, nu este intuitivă, este cu erori, este greoaie cu multe câmpuri, dublează sau chiar triplează timpul de lucru, este generatoare de stres și timp de muncă suplimentar. Vă obliga o mare parte din personal să stea în plus la calculator ca să soluționeze documente! Se pare că nu a fost făcută pentru un număr redus de documente, nu pentru 4000-5000 de documente lunar pe unitate. Reamintim că domnul Românu a afirmat la o convocare că dacă Aplicația nu aduce plusuri nu va fi de acord cu impamantarea. Însă sunt doar minusuri. S-au făcut sesiuni on-line de instruire, însă toate unitățile au constatat cu mare nemulțumire toate aspectele de mai sus. Frustrarea colegilor din compartimente și mai ales din Secretariate este maximă. Ați afirmat că veți sesiza la ANP. Trebuie împiedicată implementarea acestei aplicații!
Au sesizat colegii si ANP-ului acest lucru? Ca daca sesizez doar eu si atât, iar pare ca am ceva cu ANP-ul.
Da. Se știe cel puțin la nivelul Serviciului Cabinet, respectiv doamna Chițan și domnul Munteanu.
Se știe e una, scrisul e alta.
Aplicatia este utila doar daca ar fi complet digitalizat tot procesul circuitului documentelor, inclusiv primirea petitiilor. Spre exemplu, in prezent, petitiile primite prin mail, se listeaza, se inregistreaza in aplicatie, se pun stampile cu nr de inregistrare, se introduc la mape se repartizeaza, solutioneaza etc in format letric, dupa care se scad in aplicatie doar daca toti cei implcati in traseul de solutionare mentioneaza in aplicatie etapizat , pana la final. Ar trebui sa fie analizat a se folosi doar o parte din potential aplicatiei, astfel incat sa avem doar o evidenta a tuturor lucrarilor, fara sa intram in prea multe detalii. Oricum, de frică, nimeni nu va sesiza nimic. Ma opresc aici…Seara buna !
O sa trimit eu un mail.
Avertizor are dreptate. De frică nu sesizează nimeni.