Modificări la pensiile militare în Parlament
sindicat

Modificări la pensiile militare în Parlament

Camera Deputaților a dezbătut ieri, în Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, Pl-x nr. 199/2020 – Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat.

Dumitru Coarnă, vicepreședinte al Confederației Sindicale Cartel ALFA, a participat prin videoconferință, în Parlament, la comisia sus menționată, pentru a susține amendamentele.

Amendamentele vizează în special adăugarea cuantumului Ordinului Meritul Militar și actualizarea pensiilor militareconcomitent cu majorarea veniturilor polițiștilor de penitenciare în activitate. (sursa: snppc.ro)

În context

https://www.fsanp.com//2020/06/18/pensiile-impozitate-cu-85-pentru-sumele-care-depasesc-7001-lei/

https://www.fsanp.com//2020/06/04/pensiile-militare-revin-in-parlament/

https://www.fsanp.com//2020/01/06/de-ce-sunt-in-ordine-pensiile-militare-mic-indreptar-anti-demagogie/

12 thoughts on “Modificări la pensiile militare în Parlament

  1. Eram cu ochii pe ei, d-le Sorin Dumitrascu. La un moment dat, dupa interventiile lui Dogaru si Coarna, au aparut reprezentantii MApN si au inceput sa isi spuna punctul de vedere. Drept pentru care, s-a intrerupt transmisia online. Dar, pentru ca nu suntem singuri pe lume si avem urechi de auzit, ditamai urechile, am aflat ca MApN ar fi propus o pensie bruta de referinta pe grade si functii, asemanatoare ca valoare ca cea din Anexa nr.2 pe care ati publicat-o si dvs. mai demult, pe la sfarsitul lui 2019, parca. Pana la actualizarea din 2022 care va tine cont de ultima etapa a Legii de salarizare, dupa care actualizarea se va face in functie de soldele activilor, se propune o pensie de referinta. Daca, dupa calculul din Legea 223, pensia iese mai mica, se va considera valoarea de referinta propusa in tabel ca cea valabila, la care se adauga pensia suplimentara. Numai ca, proiectul acesta, plx 199, prevede o actualizare provizorie, pana in 2022, pe baza de coeficienti, in functie de anul in care s-a iesit la pensie. Deci, nu ar putea, dupa parerea mea, sa se tina seama si de punctul de vedere al MApN (asa zisa propunere ˘Ciuca˘) dar si de propunerea din proiectul Les (aceasta, cu coeficienti, foarte stufoasa). Dogaru, de la SCMD, a cerut si ca nicio lege care priveste pensiile militare sa nu se mai amestece cu cele privitoare la civili si, se pare, ca s-a aprobat. Vom trai si veti vedea, daca mai apucam, desigur. Am onoarea,

    1. Antime,tu ai un “fix” cu pensiile!Eu stiu sigur ca in septembrie se va adauga si OMM.De astia,activi, nu te mai preocupi? Vreau sa te intreb ,poate stii din “surse”,ce adjunct va mai fi schimbat/demis?

      1. Puzulica fără supărare, îți place să te bagi în seamă dar mai ușor cu pianul pe scări
        Nu de alta dar am observat că ești atât de sigur încât ne întrebăm dece nu ne lași pentru o funcție de parlamentar sau ajutor parlamentar, în felul acesta mai scăpăm de comentariile de 2 lei
        Poate nu ar fi rău dacă ți-ai vedea mai mult de fișa ta de post și ai fi mai creativ și proactiv, deoarece nu cred că interesează pe agentul din postul X ce are în cap conducerea ANP. Asta ca sugestie.
        Pe de altă parte ai o consolare, nu ești singurul care se bagă în seamă și împinge pianul pe scări. Nu crezi, vezi comentariul lui DIvide – e plină lumea penitenciară de….DIVE

  2. Sunt multe fosile in sistem care asteapta ”ceva” sa plece in pensie , pana atunci tin de functie si cu dintii, mai mult incurca lumea, noua generatie, ei fiind deja depasiti de fenomen si de tehnologie!

    1. Generația noua cu aere de interlopi și atât de conectata la tehnologie întrucât e pe un loc rușinos în studiul privind competențele digitale?Aia care se ascunde sau fuge când tipa un deținut?Mai aveți puțină răbdare.

    2. Voi generatia tanara ,tatuata si lasa,o sa ajungeti sa lucrati in locul hotului la punct de lucru si hotii sa va pazeasca. Paza hotului nu se face numai cu tehnologie. Sunteti vai mama voastra

      1. Sa traiti ! Stiti daca s-a propus armonizarea legii 215/2019 la legea 223/2015 , in sensul de a se reduce varsta standard de pensionare la grupa a doua/conditii deosebite de munca cu 4luni/an sau macar 3 luni/an din primul an de activitate ?

Comments are closed.

Skip to content