În semn de protest, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion.  Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu  ii putem păzi de hoții din Guvern.
FSANP, penitenciar, sindicat

Sindicatele din penitenciare iau cu asalt Ministerul Finanțelor și blochează pușcăriile din cauza măsurilor de austeritate anunțate de guvern! Furați și trădați de politicieni, polițiștii de penitenciare sunt amenințati cu pușcăria de șefii ANP, dacă nu execută muncă suplimentară forțată și neplătită.

Polițiștii de penitenciare ies în stradă joi, 21.09.2023, ora 11:00, la București, în fața Ministerului Finanțelor și blochează timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, fiind nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și amenințati cu pușcăria de șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forțată. Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunțate de guvern: desființarea posturilor de șef birou (șef tură și de șef secție), neplata muncii suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale și condamnă amenințările șefului poliției penitenciare, Dan HALCHIN. 

Marcel CIOLACU este haiducul “pe invers” din Guvern, adică ia de la săraci și dă la bogați

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că gaura din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpușe și de sinecurile politice, iar acum cetățenii, printre care se regăsesc și polițiștii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică și ineficientă a banului public. Ministrul finanțelor trebuie să justifice joi (21.09.2023) de ce unii fură, iar alții trebuie să plătească. Prim-ministrul Marcel CIOLACU este haiducul “pe invers” din Guvern, adică ia de la săraci și dă la bogați, deși specialiștii în economie i-au recomandat să nu împovăreze românii și firmele cu taxe și impozite suplimentare în plină criză economică.

Dan HALCHIN urmărește instaurarea sclaviei moderne în rândul polițiștilor de penitenciare

Polițiștii de penitenciare atrag atenția că, după ce că sunt furați de guvernanți, mai nou, aceștia sunt obligați de către conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forțată și neplătită. Deși Constituția și legislația muncii interzic munca forțată, directorul general al Poliției Penitenciare, Dan HALCHIN, a amenințat că sesizează organele penale împotriva polițiștilor de penitenciare care nu i se supun dispoziției scrise de a efectua muncă suplimentară forțată și neplătită. În fapt, directorul general urmărește instaurarea sclaviei moderne în rândul polițiștilor de penitenciare.

Directorul general săvârșește infracțiunea de abuz în serviciu

Decizia abuzivă și ilegală a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor a grăbit declanșarea protestelor și blocarea activității pușcăriilor, întrucât polițiștii de penitenciare se simt indignați, revoltați și totodată uluiți cum șeful ANP este atât de hotărât să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.

26 thoughts on “Sindicatele din penitenciare iau cu asalt Ministerul Finanțelor și blochează pușcăriile din cauza măsurilor de austeritate anunțate de guvern! Furați și trădați de politicieni, polițiștii de penitenciare sunt amenințati cu pușcăria de șefii ANP, dacă nu execută muncă suplimentară forțată și neplătită.

 1. Dece nu înaintați plângere penală împotriva lui Halchin și directori unități ce execută acest ordin 🤔🤔🤔
  În ceea ce privește orice mișcări sindicale, cred că sunt tardive și fără un rezultat deoarece aseară a fost publicat pe site-ul MF forma agreată a legii privind reducerea cheltuielilor publice așa că…
  Mai bine era dacă sindicatele își dădeau mână la nivelul confederațiilor sindicale și blocau tot sistemul public, atunci da exista posibilitatea să obțină ceva, dar sindicatele nu se înțeleg la nivelul sistemului penitenciar, ce pretenții avem să vă dați mâna la nivelul de sus.
  Succes oricum, dar pregătiți să fiți de ceea ce vor face salariații sistemului la nivel individual

 2. Bravo domnule Dorobanțu! Vă felicit și vă doresc succes în continuare în tot ceea ce faceți! Trebuie să ne impunem cumva în fața acestor lepre asupritoare! Toată stima!

 3. Halchin!
  El , Romanu și juriștii din anp sunt aia care spun prin birouri că anumite legi nu sunt ok, și că “la noi” dam o dispoziție să fie altfel!
  Vezi dispoziția cu pensionarea anticipată, când se vroia înființarea unei comisii de ” 3 milițieni “sa stabilească peste o decizie data de 2 comisii din spitale militare.

  1. Ce aberație a fost și cu dispoziția aia…
   Adică 3 polițiști fără studii medicale de specialitate, se puneau contra hotărârii unor comisii medicale de specialitate… În ce hal am ajuns…
   Dar oare juriștii aia nu ii pot spune împăratului ca dispoziția data nu e ok și e caz de penal? Ori le este frica….

 4. Am văzut la TV că vreți să – i faceți plângere penală lui ghinea (cu “g” mic)… Ar fi una dintre cele mai bune decizii astfel încât, derbedeul ăsta usr – ișt, să fie tras la răspundere pentru toate mizeriile pe care le – a făcut! Foarte bine faceți domnule Dorobanțu! Bravo!

  1. Bă, faptul că muncesc și îmi cer drepturile nu înseamnă că cerșesc, deșteptule cu studii economice și educație financiară. Sper să nu mai scrii aberații pe aici!

 5. Bunâ ziua,
  Vă rog , să-mi răspundeți dacă cei 25 ani (prevăzuți in aliniatul care se referă la cei 5 ani de derogare) sunt ani de vechime in muncâ sau sunt 25 ani vechime in sistem.

 6. Clasa consumatoare.Iti dau un sfat intelept.Sa i pupi in cur pe bugetari ! Ăăăăă…pe toti bugetarii, ca sa fiu mai corect !

 7. cei 25 ani sunt vechime totala in munca(am intrebat juristi),deci intra la derogare pentru acestia pana la 31.12.2028

 8. Cum se face că doar un sindicat susține că desființarea funcției de șef birou nu se aplică în Poliția Penitenciară, iar restul sindicatelor și A.N.P. discută despre soluții fiindcă susțin că nu suntem exceptați ??? Unde este adevărul ?

 9. Rămân funcțiile domnul președinte? Un răspuns clar pentru membrii de sindicat avem și noi? Unii zic că da, alții că nu!

Comments are closed.

Skip to content