FSANP face denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Un polițist de penitenciare a fost agresat de beizadeaua unui milionar iranian din Craiova, Ahmed BACRIZ. S-a încercat mușamalizarea cazului.
penitenciar

FSANP face denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Un polițist de penitenciare a fost agresat de beizadeaua unui milionar iranian din Craiova, Ahmed BACRIZ. S-a încercat mușamalizarea cazului.

Un polițist de penitenciare din cadrul Penitenciarului Craiova a fost victima unor agresiuni fizice a găștii unei beizadele din Craiova, fiul milionarului Ahmed BACRIZ. AM intrat în posesia unor informații și am sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA). Cazul fusese mușamalizat, iar după intervenția de la postul de televiziune România TV, ora 17:00, subit, beizadeaua și gașca au fost săltați de polițiști.

 

 

Nr. 134/19.09.2023
Exemplar 1 din 2

Domnului Procuror-șef Marius Ionuț VOINEAG
Direcția Națională Anticorupție

Stimate Domnule Procuror-șef,

Subscrisa, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, email: fsanp@fsanp.ro, înregistrată în Registrul Special al Persoanelor Juridice, respectiv Registrul Special al Federațiilor, Conferațiilor Sindicale și Uniunilor Sindicale care se află la Tribunalul București, la poziția nr. 11 din 23.06.2009 (nr. nou 2/2009), cont bancar RO 92 BACX 0000000 956980000 (deschis la UniCredit Bank), reprezentată legal de către domnul Cosmin DOROBANȚU, în calitate de Președinte și cu domiciliul ales pentru citarea și comunicare actelor de procedură la Avocat Cristina MIHĂIUȘ, din Municipiul București, Calea Rahovei nr. 323, bl. 26, sc.2, ap. 68, sector 5, e-mail: av.cristina.mihaius@gmail.com, telefon de contact: 0721.280.229,

În temeiul art. 223 NCPC, formulăm prezentul

DENUNȚ

Urmare informațiilor apărute pe contul de Facebook al numitului Claudiu VAVA, în data de 19.09.2023, în contextul în care membrul nostru de sindicat, Ionuț COROVIE, (polițist din cadrul Penitenciarului Craiova) a fost agresat în noaptea de sâmbătă-duminică (16-17.09.2023) într-un club din Craiova de către fiul numitului Ahmed BACRIZ.

”De ce milionarul iordanian Bacriz este protejat de polițiști, procurori, judecători, ANAF și alte instituții ale statului?

Aveți răspunsul in filmulețul de mai jos!

  Agresorii polițistului de penitenciare din Craiova nu au fost căutați de poliție mai bine de 48 de ore dintr-un motiv simplu: aceștia sunt cunoscuți consumatori de droguri și au încercat să evite testul anti-drog.     Polițiștii au  început CONTACTAREA acestora, fiind, majoritatea, cunoscuți din primele momente.

De ce? Pentru că:

  1. Discounturi mari pentru polițiști, procurori, judecători, angajați ANAF, ITM, medici, etc la achiziționarea de apartamente în blocuril construite de dezvoltatorul imobiliar SUCPI, unde frații Bacriz sunt proprietari ai afacerii.

   Apartenența la o instituție a statului sau, cu atât mai mult, una de forță, aduce cumpărătorului un discount considerabil la achiziția unei locuințe.

De aici și obligațiile morale și pecuniare al angajaților statului în a proteja familia și interesele iordanienilor Bacriz.

 

  1. Reduceri mari sau chiar spații gratuite în Complexul comercial SUCPI, ce aparține familiei Bacriz pentru reprezentanți ai instituțiilor publice si, în special, pentru angajați ai instituțiilor cu atribuții de control. ANAF nu a efectuat controale INOPINATE in Complexul comercial SUCPI. Detinatorii de spatii comerciale erau anuntati cu 2 zile inainte de familia Bacriz cu privire la controale.

 

  1. Familia Bacriz a intrat în posesia patrimoniului SC Sucpi SA prin cumpararea președintelui Consiliului de Administrație al SC Sucpi SA, juristul Dragomir Costică, individ ce a fost ulterior, mulți ani, director în cadrul firmelor familiei Bacriz.

Prin intermediul Hotărârii nr. 107/30.05.2029, numitul Dragomir Costică a SUBEVALUAT terenurile deținute de SC Sucpi SA, ulterior această instituție, la acel moment cu capital de stat a intrat în proprietatea familiei Bacriz.

 

  1. Firma SUCPI SA, de când este deținută de familia Bacriz a avut contracte inclusiv cu Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ambele penitenciare din Craiova, Penitenciarul Craiova și Penitenciarul Pelendava au avut și, Penitenciarul Craiova încă mai are, contracte pentru forță de muncă cu firma Sucpi.

  Contractele sunt încheiate în mod ONEROS, deși deținuții sunt folosiți la muncă, în construcții (blocuri) și chiar calificată, aceștia sunt remunerați pentru muncă necalificată și nu pentru muncă în construcții, unde salariul minim de economie este aproape dublu. Nu există muncă necalificată în construcții: amenajare covraje, amenajare fier-beton sunt muncă calificată!

   Diferențele de sume sunt considerabile și familia Bacriz a cointeresat conducerile penitenciarelor acordând un disount de 10% angajaților din penitenciare la achiziționarea de apartamente în blocurile construite de firma Sucpi.

Acesta este și motivul pentru care, șefii din Penitenciarul Craiova îl hărțuiesc de 2 zile pe polițistul de penitenciare!

 

  1. Polițistul de penitenciare a fost de 2 ori, în data de 18.09.2023, EXTERNAT forțat pentru a i se limita numărul de zile de îngrijiri medicale. Chiar în seara zilei de 18.09.2023 a fost externat a doua oară, la intervenția uni medic de sex feminin apropiat de familia Bacriz, deși CT-ul a constatat că acesta are o coastă fracturată!

Clinica de Chirurgie Toracică, şefa secţiei, dr. Rodica Dilof . Acest medic a refuzat sa-i faca interventii medicale celei de a doua victime batute de beizadeaua Bacriz. Acest medic refuza intocmirea de documente medicale ce atesta gravitatea agresiunilor, consecintele grave si pericol in care s-a aflat victima.

Mijloacele de probă pe care se întemeiază prezenta plângere sunt următoarele:

– martori: Ionuț COROVIE – angajat al Penitenciarului Craiova.

– înscrisuri: Prin-screen de pe pagina de Facebook a numitului Claudiu VAVA.

Cu deosebită considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

 

 

DOMNULUI  PROCUROR–ȘEF AL DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE

4 thoughts on “FSANP face denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Un polițist de penitenciare a fost agresat de beizadeaua unui milionar iranian din Craiova, Ahmed BACRIZ. S-a încercat mușamalizarea cazului.

  1. Domnule dorobantu, dar ce cauta mascatul nostru intr-un club de manele cu colorati si cu fosti detinuti?? Nu are voie conform statutului sa fie acolo, ca sa nu mai vorbim de decenta….dadea dedicatii…..cu banii din salariu

      1. Nu incalca nimic daca nu e garda de corp la vreun interlop, dar alt bar nu gasea si el? Ca nu cred ca e singura crasma din oras. E ca si cum o ceri cand mergi acolo stiind ca sunt “fosti clienti” care mai sunt si bauti ca sa nu zic beti.

  2. Dar de musulmanii care au vesnic tratament preferential in penitenciare nu spuneti nimic? Aia sunt buni cand se ordona sa fim slugarnici cu strainii sau cand iau unii spagi? In afara ca de ani de zile astia care nu platesc o taxa in tara noastra au mancare mult mai buna pe care detinutii romani o cumpara cu tigari….HAideti sa vorbim de Hussein Mohammad de la Jilava care le dadea spagi educatorului Dragos Draghiceanu si comandantului Dutu. Cand ala batea sau trata romani ca pe sclavi ce faceau colegii nostri? Numarau banii si tineau cu omul lor. Apoi, cand detinutul s-a eliberat si comisarii au iesit la pensie s-au angajat la firma lui Hussein, care dupa ce a avut vreo 10 dosare cu importuri fara a plati taxe acum iar importa nu stiu ce, probabil la fel de corect ca si prima data!!! Problemele sunt toleranta bolnava a poporului roman fata de astia si indiferenta fata de suferinta alor nostri, ca sa nu mai vorbim ca multi saliveaza dupa ceva de la islamistii astia. De arikhan halil nu ati auzit, cel care plecat de la RSD si RD de la Jilava sa “lucreze” la firma lui in timp ce scria carti si participa la socio educative cat sa aiba credite de invoiri 5 zile. Nu am auzit sa urle sindicatele de favorizarea lor, din contra, celebra cucoana de la Jilava era cu mana adanc in borcanul cu miere

Comments are closed.

Skip to content