S-au publicat lista posturilor scoase în procedura de mutare a polițiștilor de penitenciare - sesiunea 2024
ANP, penitenciar, sindicat

Statutul polițiștilor de penitenciare se modifică. Iată modificările de principiu! Procedură disciplinară, mutare/detașare, concursuri, chirie/rată, transfer

Statutul polițiștilor de penitenciare se modifică (Legea nr. 145/2019). Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) si organizațiile sindicale au avut o ședință de lucru, in care au fost dezbătute următoarele aspecte de interes general (procedură disciplinară, mutare/detașare, concursuri, chirie/rată, transfer):

1. PROCEDURA DISCIPLINARĂ: Funcțiile de conducere și de coordonare din unitățile penitenciare vor fi cercetate disciplinar de către comisia de disciplină de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Angajatorul are in vedere ca sesizările formulate de ministrul justiției si directorul general să fie cercetate de comisiile de disciplină din MJ, respectiv ANP, indiferent de funcția și gradul polițistului de penitenciare sesizat.

2. DETAȚARE/MUATARE: Ministrul Justiției, respectiv directorul general poate detașa/muta polițiști de penitenciare fără avizul directorului unității.

3. CONCURSURI:

A) REDISTRIBUIREA: Se are in vedere introducerea redistribuirea candidaților de la același centru de concurs catre posturile care au rămas neocupate.

B) BAZA DE SELECȚIE: Candidații la un concurs pe care nu l-au promovat si care au luat peste nota 7:00 vor fi ținuți într-o baza de selecție timp de 1 an si vor putea sa ocupe alte posturi vacantate ulterior concursului pe care nu l-au promovat.

4. CHIRIE/RATA: Se are in vedere ca in raza a 70 de km de penitenciar, politiștii de penitenciare să poată beneficia de chirie/rată. Situația vine si cu reversul medaliei: Daca ai locuința in această rază, nu poti beneficia de chirie. Polițiștii de penitenciare care beneficiază de chirie/rată în prezent nu sunt afectați.

5. OCUPAREA FUNCȚIILOR VACANTE: Se are in vedere simplificarea procedurii se ocupare prin transfer din alte structuri de apărare, ordine publică și securitate națională a unor angajați pe posturile din poliția penitenciară.

 

19 thoughts on “Statutul polițiștilor de penitenciare se modifică. Iată modificările de principiu! Procedură disciplinară, mutare/detașare, concursuri, chirie/rată, transfer

  1. Situația vine si cu reversul medaliei: Daca ai locuința in această rază, nu poti beneficia de chirie. Polițiștii de penitenciare care beneficiază de chirie/rată în prezent nu sunt afectați.

    Absurd, daca intre timp te casatoresti cu cineva care are pt ca devine sotia ta, nu inseamna ca ai si tu, ca sa nu mai poti beneficia, nu e deloc in regula
    /
    Sa zicem ipotetic ca te muti la Ploiesti si sotia are casa la 30km de Ploiesti insa tu nu stai acolo, cum sa NU poti beneficia de chirie? E absurd….
    Sper ca NU acceptati asa ceva.

      1. Cu tot respectul, insa are dreptate colegul, nu e normal.
        Inteleg, daca sot/sotie are mai aproape decat soliciti chirie sa nu se acorde.
        Insa asta doar daca sotul/sotia le a dobandit ulteriror casatoriei.Daca le au dinaintea casatoriei sa NU faca obiectul, deoarece este bun propriu si NU apartine politisitului de penitenciare.
        E logic ce zic!

  2. Punctul 4 este o aiureala . Dacă ai moștenit o casa de la bunici care sta sa se dărâme pe tine sa nu mai poți beneficia de chirie sau rata ?

  3. CHIRIE/RATA: Se are in vedere ca in raza a 70 de km de penitenciar, politiștii de penitenciare să poată beneficia de chirie/rată. Situația vine si cu reversul medaliei: Daca ai locuința in această rază, nu poti beneficia de chirie. Polițiștii de penitenciare care beneficiază de chirie/rată în prezent nu sunt afectați.

    Glumiti sa acceptati asa ceva??
    Asta ne face mai mult rau decat bine.
    Ma obligati de exemplu, daca sotul meu are o mostenire amarata de la parinti in raza orasului unde ma voi muta(la 69 km) eu sa nu mai pot beneficia de chirie desi stau in alta localitate…
    Va bateti joc de noi??
    Vreti sa faceti ceva bun dar faceti mai mult rau..:

  4. 4. CHIRIE/RATA: Polițiștii de penitenciare care beneficiază de chirie/rată în prezent nu sunt afectați.

    Daca vreti sa creati si mai mari frustrari si diferente intre colegi sustineti tampenia asta…unii smecheri, altii prosti…

  5. Lasati ne statutul nostru cu chiriile, nu incercati sa il stricati cum intentionati, cum sa sustineri ineptia asta…

  6. Unde este transportul saptamanal/lunar/bilunar din modificare ca la celelalte structuri???
    Unde?
    Lucruri bune nu se sutin

  7. Daca ati fost atenti la ce spunea demisionarul Budai referitor la jalonul cu pensiile, Ghinea spunea acelasi lucru, propunerile cu busirea pensiilor militare a venit din ministerul muncii. Si cine stie cine din minister va fi numit si ce turnura vor lua lucrurile.

  8. Ministrul a ținut să precizeze faptul că noul guvern va ține seamă de promisiunile făcute în luna iunie, iar la rectificarea din luna septembrie, sporurile se vor raporta la noul salariu de funcție aflat în plată.

    Intalnire MAI- sindicatez
    Se pare ca actualizarea nu mai e din iulie, acum nici din august, la rectificare in septembrie, NE MERITAM SOARTA!

  9. Referitor la punctul 5.. ar fi valabil si invers..din cadrul ANP spre MAI de exemplu?

      1. Haideti sa facem sume forfetare la ordinul de serviciu, fara stampile si toate tampeniile..

  10. Sa traiti, domnul presedinte.

    Vin catre dvs. cu o sugestie, poate o prezentati domnului DG sau directiei DMRU eventual la urmatoarele intalniri.
    Pentru schimbarile de functie sa se schimbe procedura asta de acum care e profund viciata si lasa loc de interpretari.
    De exemplu: daca la schimbari de functie se scoate 1 post pe gard si vreau sa plec de pe sectie pe gard, sa intre toata lumea la un test scris din ce presupune munca pe gard – Legea 23/2016, uzul armei, 4800, etc. Si la fel pentru TOATE posturile.
    In situatia de fata, ajung tot felul de habarnisti “cu vechime” si eventual tinuti in palma de unii si altii in functii de sefi PL/escorte doar ca te bat cu vechimea si ei habar n-au atributii nimic. Nu, pe fiecare functie (chiar si pe acelasi sector) toata lumea sa dea scris – cel mai bun ia postul. Alt exemplu, daca eu fac studii in IT, mastere etc si se scoate post agent IT, vine unu’ care habar n-are dar are 20 de ani vechime si conform procedurii actuale – el ia postul ca se tine cont doar de vechime. Asta e o aberatie.
    Si a doua chestie, sa se elimine in procedura asta “avizele” de pe la conducere – ca stim cu totii cum se procedeaza daca postul e cu dedicatie.

      1. * Revin cu o completare

        Nu vreau sa ma intelegeti gresit, am tot respectul pentru colegii cu vechime, dar pur si simplu anii lucrati in sistem nu inseamna neaparat experienta mai multa.

        V-am dat anterior exemplul cu gardul si sectia. Si exemplele pot continua:
        -> Daca se scoate un post de Sef PL, toti cei care se inscriu intra automat la proba scrisa din atributiile sefului punctului de lucru (OMJ 4800 si orice alta lege/OMJ care prevede indatoririle postului);
        _> Daca se scoate un post de Paza perimetru/patrula, toti cei care se inscriu la schimbarea de functie intra la proba scrisa din atributiile pazei perimetrului (OMJ 4800, Legea 23/2016 etc).
        Nu grila sau ceva, ci sinteza direct, daca tineti minte cum se dadeau inainte incadrarile din extern…

        Pe ordinul actual se ia in considerare doar anii in sistem si se porneste gresit de la ideea ca vechime = experienta, ceea ce nu e adevarat.
        Plus ca mai e si treaba cu avizele care iar nu sunt in regula. Pai dam sanse la toti sau doar la unii mai privilegiati?
        Haideti sa dam sanse si altora care sunt poate, mai pregatiti si sa incurajam meritocratia in sistem, ca de nepotisme suntem satui.

  11. Domnule presedinte, forma finala a proiectului de modificare cand o putem vedea?

Comments are closed.

Skip to content