Dialog social Ministerul Justiției - Sindicate? FSANP solicită convocarea Comisiei mixte de dialog social.
ANP, FSANP, justitie, sindicat

Dialog social Ministerul Justiției – Sindicate? FSANP solicită convocarea Comisiei mixte de dialog social.

Dialogul social de la nivelul Ministerului Justiției (MJ) promovat de domnul secretar de stat Bigdan ILEA a funcționat timp de aproximativ 3 ani. A fost o colaborare onestă între angajator (MJ) și angajați (sindicate). Au fost rezolvate multe probleme importante ale poliției penitenciare, iar în toată această perioadă, pacea socială s-a așternut peste cele două instituții. Pacea socială necesită diaolg, timp, negociere, transparență. Atâta timp cât cel puțin unul dintre factorii care o mențin dispar, apare conflictul dintre Sindicate și/sau MJ/ANP. 

Nr. 44/11.06.2024
Exemplar 1 din 2

Doamnei ministră Alina GORGHIU

Ministerul Justiției

 • În atenția domnului secretar de stat George Cătălin ȘERBAN – responsabil al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)

Stimate domnule Ministru,

Stimate domnule Secretar de Stat,

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, e-mail: fsanp@fsanp.ro, reprezentată legal de către domnul Cosmin – Marian DOROBANȚU, în calitate de Președinte, adresează rugămintea de a convoca Comisia mixtă de dialog social din cadrul Ministerului Justiției.

Având în vedere interesul dumneavoastră pentru menținerea unui dialog constant și transparent cu partenerii de dialog social,  vă adresăm rugămintea de a ne comunica, pe adresa de e-mail: fsanp@fsanp.ro, data și locul întrunirii acestei comisii.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

                      Cosmin DOROBANȚU                  

Președinte

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

8 thoughts on “Dialog social Ministerul Justiției – Sindicate? FSANP solicită convocarea Comisiei mixte de dialog social.

 1. Pe 20 e sedinta CSAT nu ne pot prinde si pe noi in sedinta ca sa putem finaliza acordarea celor 30%?
  In ce stadiu sunt discutiile dle Dorobantu?

   1. Am inteles, nu de alta dar iar am ramas ultimii.
    Aplicabilitatea va fi retroactiva sau dupa aprobare CSAT SI OMJ?

 2. Cam multă liniște în legătură cu cei 30%. Cei de la MAI cum au putut să se miște mai repede?

 3. Desi sunt membru in alt sindicat am curajul sa va intreb pe dvs. Cand se mai posteaza posturile de TCO? Ai nostri nu pun pret pe intrebarile noastre, daca nu trebuia sa fiu membru prin fisa postului, eram la dvs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content