Sindicatele din penitenciare cer prim-ministrului Marcel Ciolacu introducerea majorăii de 30% în ședinta CSAT convocat de președintele Klaus IOHANNIS
penitenciar

Sindicatele din penitenciare cer prim-ministrului Marcel Ciolacu introducerea majorăii de 30% în ședinta CSAT convocat de președintele Klaus IOHANNIS

Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare trebuie să fie o prioritate pentru clasa politică condusă de Marcel CIOLACU și Klaus IOHANNIS. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită introduce pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) subiectul referitor la majorarea salarială în cuantum de până la 30% din solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază pentru personalul din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională.

Nr. 46/14.06.2024
Exemplar unic

Domnului Marcel CIOLACU
Prim-ministru
Guvernul României

Stimate Domnule Prim-ministru,

Având în vedere că Președintele României, domnul Klaus IOHANNIS, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea loc joi, 20 iunie 2024, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), cu sediul în mun. București, str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2, vă adresează rugămintea de a introduce pe ordinea de zi a ședinței subiectul referitor la majorarea salarială în cuantum de până la 30% din solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază pentru personalul din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, care participă la realizarea și menținerea capacității operaționale a structurilor/unităților, pentru îndeplinirea misiunilor specifice.

Luînd în considerare conflictul în desfășurare din proximitatea granițelor României, considerăm că se impune adoptarea urgentă a unor măsuri care să asigure drepturi specifice personalului de specialitate din structurile forță ale statului îndrituite cu menținerea și asigurarea apărării, ordinii publice și siguranței românilor.

Facem precizarea că aceste instituții se confruntă cu un deficit acut de personal cauzat de lipsa de atractivitate a cetățenilor pentru poliție, armată, penitenciare și alte structuri militare, iar statul român are obligația de a crea mecanisme eficiente de atragere, recrutare, selecționare și formare a personalului, dar și de creștere a gradul de retenție în sistem a personalului activ, sens în care vă adresăm rugămintea de a da curs solicitării noastre.

Va rugăm să acceptați, Domnule Prim-ministru, expresia înaltei noastre considerații.

Cu deosebită considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Skip to content