Marcel CIOLACU vs. polițiști de penitenciare la Ministerul Justiției. Ce a promis prim-ministrul. Ședință organizată de doamna ministră Alina GORGHIU.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Marcel CIOLACU vs. polițiști de penitenciare la Ministerul Justiției. Ce a promis prim-ministrul. Ședință organizată de doamna ministră Alina GORGHIU.

La Ministerul Justiției (MJ) a avut loc ședința sindicatelor cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, prim-vice-prim-ministrul Marian Neacșu, ministra Justiției, Alina Gorghiu și directorul general al ANP, Dan Halchin. Mulțumim doamnei ministră Alina GORGHIU pentru sprijinul acordat! Aspecte discutate:

1.Salarizare: În luna februarie 2024, se va debloca salariul de grad. Norma de hrană și norma de echipare rămân în analiză până după primul trimestru al anului.
2. Suplimentare posturi: Crearea celor aproximativ 2500 de noi locuri de deținere și cele încă 3000 care ar urma până la finalul anului 2024, precum și demararea lucrărilor de execuție pentru cele două noi penitenciare Unguriu și Berceni, l-a determinat pe premierul Marcel Ciolacu să accepte suplimentarea cu 1700 de posturi a schemei de personal din Poliția Penitenciară.
3. Modificare legislație: I-am cerut prim-ministrului Marcel Ciolacu sprijin în modificarea legislației incidente sistemului penitenciar. Statutul polițistului de penitenciare necesită modificări în sensul asigurării clarității și preciziei funcției de polițist de penitenciare.
4. Pensionare: Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis că problema pensiilor militare ar putea fi abordată în anul 2028, când ar intenționa să elimine inechitățile create de noua lege a pensiilor militare condiționată de PNRR. Mulțumim USR-uui pentru PNRR-ul ucigaș!
Ultimele două subiecte necesită o abordare aprofundată, iar prim-ministrul României ne-a sugerat să avem, un demers comun cu celelalte structuri din sectorul de apărare, ordine publică si securitate națională.

Skip to content