Penitenciarul Gherla: 4 telefoane mobile descoperite într-un televizor la sectorul vizită. Spectacolul prostiei depășește competența tembelilor care conduc pușcăria. Corupția a devenit emblematică.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Penitenciarul Gherla: 4 telefoane mobile descoperite într-un televizor la sectorul vizită. Spectacolul prostiei depășește competența tembelilor care conduc pușcăria. Corupția a devenit emblematică.

Azi, 12.02.2024, la Penitenciarul Gherla, o persoană de sex feminin, care a venit în vizită la  deținutul Matei GHEREBENEȘ, a încercat să introducă, prin sectorul Vizită, în mod ilegal, în penitenciar, 4 (patru) telefoane mobile, disimulându-le într-un televizor. Întreagă infracțiune a fost descoperită de agentul tehnic al penitenciarului. Telefoanele mobile au fost ascunse sub placa de bază a televizorului, astfel încât să poată trece neobservate prin scaner. În finalul articolului vorbim despre corupția, minciuna și sfidarea din Penitenciarul Gherla care au devenit emblematice, sub ochii neputincioși ai unui ANP bâlbâit.

Spectacolul prostiei conducerii gherlene acum începe

Polițiștii de penitenciare din sectorul Vizită și-au făcut treaba exemplar, descoperind telefoanele mobile și au informat de îndată, factorii de conducere ai Penitenciarului Gherla, însă timp de aproximativ 45 de minute aceștia nu s-au deplasat la sectorul Vizită pentru a lua măsurile legale și să întocmească documentelor necesare.

Incapabilul cu epoleți, întâmplător director adjunct, Florin APAHIDEAN, a dispus agenților de poliție penitenciară din cadrul sectorului Vizite sa anunțe ei incidentul la organele abilitate, în speță Poliția Gherla. Într-un târziu, s-a deplasat la sectorul Vizite un ofițer care s-a ocupat de caz, însă, în lungă perioadă de timp scursă de la momentul producerii incidentului (infracțiunii) și sosirea unui ofițer în zonă, deținutul Matei GHEREBENEȘ a devenit recalcitrant, a amenințat și înjurat polițiștii de penitenciare, fiind nevoie de intervenția grupei operative, pentru a opri comportamentul deținutului care a ultragiat angajații.

Întrebări fără răspunsuri…

Se pun câteva întrebări pentru Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și pentru copilul defect al Penitenciarului Gherla, Florin APAHIDEAN:

 1. Cine îl protejează în Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pe Florin APAHIDEAN? 
 2. De ce îl protejează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pe Florin APAHIDEAN. 
  1. Întrebare suplimentară. Orice asemănare cu personajul este întâmplătoare: Cum poate o focă fricoasă scopită, care meșteșugește atât de bine prostia, să reziste într-o funcție de un nivel incompatibil cu trestiile cugetătoare?
 3. De ce îl tolerează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pe Florin APAHIDEAN, dat fiind faptul că nu există zi de la Dumnezeu în care să nu se întâmple un eveniment negativ în acea pușcărie?
  1. Întrebare suplimentară. Orice asemănare cu personajul este întâmplătoare: Nevertebratu’ care arde degeaba gazu’ Penitenciarului Gherla va fi schimbat, doar atunci când un deținut va ucide un polițist de penitenciare? Atât de toleranți să fie domnii Marian ILIE, Claudiu ROMÂNU, Dan HALCHIN? Întrebarea subsemnatului este pe atât de crudă, pe cât e veverița mojică de incapabilă.
 4. Domnule Florin APAHIDEAN, de ce v-a luat 45 de minute să trimiteți responsabilul de zonă să gestioneze incidentul de la sectorul Vizite? 
  1. Întrebare suplimentară. Orice asemănare cu personajul este întâmplătoare: O fi bine, distins “profesionist” să nu îți pese că Penitenciarul Gherla este scăpat de sub control și este condus de clanurile mafiote de deținuți care terorizează agenții de poliție penitenciară pe secții și în misiuni? Leșul curajului focii fricoase scopite a început să pută. Pute atât de tare, încât a extirpat glanda mirosului ANP-iștior, care nu-și mai dau seama că un imbecil într-o funcție de conducere, tot un imbecil rămâne. Domnilor Marian ILIE, Claudiu ROMÂNU, Dan HALCHIN, simțiți mirosul pestilențial al diletantismului de la Penitenciarul Gherla? Dacă DA, de ce nu luați măsuri?
 5. Domnule Florin APAHIDEAN, de ce ați dispus polițiștilor de penitenciare de la sectorul Vizite să sune organele abilitate? Nici să sunați la poliție nu aveți curaj? Era sarcina agenților de la sectorul Vizite sau a conducerii Penitenciarului Gherla?
  1. Întrebare suplimentară. Orice asemănare cu personajul este întâmplătoare: Când se rupe foca fricoasă scopită de mirajul lumii virtuale în care trăiește și să vadă realitatea din bătătura pușcăriei conduse de deținuți? Penitenciarul Gherla are nevoie de această focă scopită, cum am eu nevoie de guturai.

Secretarul de stat si directorul general adjunct, luați la mișto de o directoare “cu ziua”

Directoarea Ioana MIRON a demonstrat că ceea ce a dispus domnul secretar de stat Bogdan ILEA și domnul director general Claudiu ROMÂNU în ședința de la Ministerul Justiției (MJ) sunt doar vorbe goale, minciuni și lozinci. Doamna Ioana MIRON mută și schimbă din funcție după cum dictează interesul propriu sau al pilelor, relațiilor sau cunoștințelor. Tocmai se pregătește acum de către avocata FSANP o sesizare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva doamnei director. Unde nu poate ANP, poate DNA. 

Adresez o întrebare pentru domnul Bodgan ILEA și pentru domnul Claudiu ROMÂNU: Cuvântul dumneavoastră mai valorează ceva în poliția penitenciară?

De ce mutările și schimbările din funcție nu se fac transparent, în sprijinul polițiștilor de penitenciare de la Secția Exterioară Cluj, așa cum a dispus domnul secretar de stat? De ce directoarea penitenciarului s-a lăsat pradă corupției? O instituție care ne minte în halul ăsta poate fi considerată sănătoasă? Întrebarea este adresată Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și Penitenciarul Gherla.

3 thoughts on “Penitenciarul Gherla: 4 telefoane mobile descoperite într-un televizor la sectorul vizită. Spectacolul prostiei depășește competența tembelilor care conduc pușcăria. Corupția a devenit emblematică.

 1. Despre jilava nimic? Cum își aduce truica de toate și mâncare pentru câini cu duba , cum a fost selecționat la muncă , cum mazăre este pontat la muncă deși el nu muncește . Cum educativul dă lunar bani pt caini

 2. De ceva timp munca multor ofițer din cadrul SDRP se desfășoară în cea mai mare parte, sau chiar integral, în afara sectorului de deținere, desi spațiu pentru birou exista iar postul o impune. Nu ar trebui sa ne mire creșterea incidentelor operaționale precum și timpii mari de intervenție atât timp cât oamenii care trebuie sa își desfășoare activitatea în sectorul de deținere nu au biroul în sectorul de deținere sau nu stau pe acolo, ci ii găsești în sectorul administrativ în 90% din timp.Asta pentru ca nu au voie cu telefonul mobil pe sectorul de detinere, miroase a hot etc.
  SSAR aplica regimurile din sectorul administrativ, de parca ppl sunt custodiati în sectorul administrativ, șefii de secție ii găsești mai mult în sectorul administrativ decât pe secție. Nu ne mira de ce se urca ppl pe gratie și cresc incidentele dacă oamenii cu funcție de decizie nu își desfășoară activitatea în locurile potrivite,iar ofițeri în sectorul de deținere nu prea vezi.

Comments are closed.

Skip to content