Politica anti-justitie, adevaratul invins al acestor alegeri
justitie

Politica anti-justitie, adevaratul invins al acestor alegeri

Rezultatul alegerilor tocmai incheiate demonstreaza ca platforma anti-justitie pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici e falimentara. Ce s-a intamplat pana acum n-are nimic in comun cu buna guvernare si nici cu aplicarea unui program politic de guvernare, iar alegatorii au inteles asta si au aplicat sanctiunea.

Alegeri cu dese referiri la puscarie, fara ca problema penitenciarelor sa fie rezolvata

Se terminara si alegerile si referendumul. La o prima vedere, romanii au o problema cu sustinatorii infractorilor, chiar daca cel putin o parte a politicienilor s-a straduit cu pomeni electorale si teme populiste. Ramane de vazut ce se va intampla la justitie, dar vremea tudoreilor, nicolocilor si iordachilor pare c-a trecut.

Ca niciodata, aceste alegeri au avut o legatura extrem de stransa cu justitia si puscariile. Unii ar zice ca populatia a sanctionat politica antijustitie si continua incercare a partidelor de la guvernare de a rezolva problemele penale ale unor lideri politici sau afaceristi cu statul. Iata ca dezinformarea si propaganda oficiala au limite si ca nu merge la nesfarsit.

Sindicaliceste, avem multe de facut. Nu se schimba mare lucru pana la alegerile locale si nationale, daca desigur partea de la putere care l-a sustinut pe liderul cu mustata nu decide sa-si taie si coada dupa ce o sa le taie probabil justitia capul de teleormaneni. Pentru penitenciare, procedurile de resurse umane trebuie deblocate iar bugetul suplimentat, ca urgente.

Dupa alegeri reamintim ca Guvernul a promis bani si dialog cu sindicatele din penitenciare

Lista cu restul problemelor ramane lunga, si o sa ne tinem si de dansa, dar – asa cum am spus la Guvern – abia astept sa vad daca si cum se tine de cuvant Ana Birchall. Paradoxal, nu rezultatele ci slugarnicia partiala au schimbat ministrul cu unul mai activ. La fel de paradoxal, nu susinerea populara ci apropiatul esec al acestei guvernari, ii va face pe guvernanti prietenosi.

Am mai spus-o, o repet. Nu trebuie sa uitam nici comportamentul de pana acum si nici nu trebuie sa uitam ca mai e mult pana cand lucrurile se vor schimba si pana cand problemele angajatilor din penitenciare se vor rezolva. Sigur, observam si jocurile de culise si preferintele exprimate pe diverse linii de partid si stat, dar treaba noastra e alta si de asta ne ocupam.

Asadar, pentru ca “meseria liderilor de sindicat e sa se planga” cum spunea desteptul asta de ministru al muncii si al justitiei sociale, amintim respectuos ca trebuie sa si facem ce-am spus c-o sa facem cand era graba sa mai reparam din zgarieturile de pe imaginea guvernarii, si ca mai sunt sute de alte detalii de rezolvat pentru ca problema penitenciarelor sa-si gaseasca o rezolvare onorabila.

11 thoughts on “Politica anti-justitie, adevaratul invins al acestor alegeri

  1. Domnule Dumitrascu ce am văzut azi la Rahova la depunerea lui Dragnea lasă de dorit.Mai aveau un pic și intrau în Penitenciar.Așa ceva nu este posibil.Ce părerea aveți?

    1. N-am nicio parere. E subiect de interes pentru presa. Pentru noi e doar un alt politician care ajunge la puscarie.

  2. Și de siguranță noastră ce ziceți?Daca cele 20 de persoane intrau în Penitenciar ce ziceți? Uni din ei sunt puțin nebuni.

  3. Directorul ar fi trebuit sa ceara sprijinul politiei, conform protocolulului, atunci cand a vazut multimea in fata penitenciarului. Ca ultima masura, discutabila, putea sa bage grupa la poarta principala. Nu a facut-o. A gestionat prost situatia.
    D-le Darie nu ajungi director general ANP daca varuiesti celula lui Drachnea dimineata si il lasi singur in camera sa se reculeaga, desi nu e vulnerabil. Dar sluga… tot sluga cand suna telefonul de la MJ, fi-ar al dracului de telefon.

    1. Cetatenii erau foarte iritati;nu era indicat sa apara mascati pe acolo;s-a procedat corect,nu au intrat in puscarie-nu mai aruncati fitile aiurea!erau politisti prin zona,dar nu s-au bagat?!iar,ca sa impiedici presa lupii-era o crima!

      1. Darie, las-o asa cum a picat. Am spus ca desi este discutabil, puteai sa bagi grupa in PC1, la acces, pentru intarirea dispozitivului. Nimeni nu a spus sa ii scoti in afara unitatii unde nici nu au competenta de a opera, sau sa-i bagi in fata ziaristilor. 4, 5 oameni din grupa pe aliniament in interiorul PC1 era mai mult decit suficient. Daca iti intra Morosanu aka ceausescu in puscarie aveai un acces neautorizat si erai luat la intrebari pe buna dreptate, ce ai facut sa intaresti PC1. Daca mai arunca cu lichide sau altceva ne faceam de ris in direct pe toate posturile. Asa ca inainte sa te visezi DG ANP fa bine si gindeste ce ai gresit si cum puteai sa previi greseala. Apoi poti sa faci pe moralistul. Si mai lasa telefonul deoparte. Sti la ce ma refer.

  4. Aici nu este vorba de Dragnea și de modul Cum trebuia acționat. Aveți dreptate trebuia pus în aplicare protocolul.Dar ce ne facem ca nici jandarmi nu mai au curaj sa acționeaze.Face un boschetar mișto de întreg Bucureștiul arunca cu vopsea în instituțiile statului etc.și nimeni nu zice nimic.

    1. Noi nu suntem jandarmi, jandarmii nu sunt noi. Noi avem curtea noastra si de ea trebuie sa avem grija. Daca jandarmii sunt lasi, noi nu trebuie sa fim lasi. Daca ei sunt slugi noi nu trebuie sa fim la fel. Si cu mici exceptii de genul Vulpe, Darie, Dobrica nici nu am fost vreodata slugi. Bejan (oricit de prost il facea infatuarea) a avut oua si a infruntat un ministru. Apoi au intrat in functiune slugile cu limbi fine din MJ si restul este istorie.

    1. Era evident ca nu avea de gand sa atace nici penitenciarul si nici escorta. Problema era cu el lider devenit minimo.

  5. Felicitari pentru articol! Ne bucuram ca inca mai exista functionari publici care spun ce gandesc si nu se ascund in spatele paravanelor politice. Suntem siguri ca veti avea “grija” de domnul “presedinte”! 🙂

Comments are closed.

Skip to content