penitenciar

Program de pregătire pentru politiștii de penitenciare cu perspective de dezvoltare a carierei

În perioada 18.09.-21.09.2023 la Complexul Militar Haiducului (Statul Major al Forțelor Terestre) s-a desfășurat un program de pregătire profesională adresat polițiștilor de penitenciare cu perspective în dezvoltarea carierei. La această sesiune au participat 12 polițiști de penitenciare, atât cu funcții de conducere cât și cu funcții de execuție de la nivelul ANP și al unităților subordonate. Orice lucru bine făcut are în spate o viziune iar această viziune aparține dlui. Dorin Mureșan, fost director general adjunct al ANP  și fost director de unitate, care a dorit ca sistemul penitenciar să se ocupe de identificarea, creșterea și promovarea personalului cu potențial și ulterior pregătit în sesiuni de leadership.

Misiunea acestui program este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili și curajoși, prin programe de leadership practice, croite pe fiecare nivel de dezvoltare.

Salutăm acest demers de formare profesională a personalului, care este la a 6-a sesiune, precum și constientizarea Administrației Naționale a Penitenciarelor că fără manageri bine pregătiți, nu avem cum să avem un sistem penitenciar modern și performant.

5 thoughts on “Program de pregătire pentru politiștii de penitenciare cu perspective de dezvoltare a carierei

 1. Anp trimite la aceste cursuri numai piloși, in teritoriu nici nu se aude de ele . Am vechime 24 ani in sistem și n-am fost la un curs . Motivul, nu sunt oameni să-ți țină locul . Faceți o statistica la nivelul sistemului sa vedem câți oameni care lucrează in ture participa la aceste cursuri. Zero.
  Numai pitipoance care n-au văzut un deținut in fata, m-am săturat de acest sistem putred .

 2. Aceste cursuri nu se fac publice indiferent de funcția pe care o ai!! Astea se duc la resurse și aceștia anunța doar pe ai lor. Ne-am saturat de asta ar trebui sa se afișeze public, sa vadă toți și cine doreste sa se scrie.

 3. Cred ca nu ar strica acest gen de cursuri inclusiv cu studenții Academiei de Politie.
  Mai învață și ei câte ceva despre dezvoltarea carierei…

 4. Tudor și cel interesat de cursuri…
  Ca și dacă va trimiteau la cursuri de genul, cu siguranță invocați un motiv : ba copilul începe școală sau grădinița, ba are bacul…
  Sincer nu cred ca ati participat nici la sesiunile alea de instruire din unitate, este? 😂
  Ce vorbim…

  1. Dacă directorul general ar face o analiza la nivelul sistemului penitenciar o sa constate ca cei care lucrează pe ture nu au participat toată cariera la vreun curs, convocare, etc . Tu probabil ești vreun pilos care participa frecvent la astfel de cursuri și n-ai văzut in viața ta un deținut dar beneficiezi de spor de pericol.

Comments are closed.

Skip to content